Clicky


 


Negen jaar celstraf voor doodslag op moeder

Negen jaar celstraf voor doodslag op moeder
12-04-2023 10:30 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Een 60-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 9 jaar cel. Hij heeft zijn moeder op brute wijze om het leven heeft gebracht. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem tot 10 jaar cel.

In de nacht van 13 op 14 februari 2020 belde de man in verwarde toestand het noodnummer vanuit de woning van zijn moeder. De politie trof in de woning de moeder van de man aan, ze was toen al overleden en had zeer ernstig letsel aan haar hals en hoofd. 

Het hof is op basis van het dossier uitgegaan van twee mogelijke scenario’s waardoor de man tot zijn daad is gekomen. Het eerste scenario schetst dat de man boos was omdat hij door zijn moeder was onterfd vanwege een flinke schuld die hij niet terugbetaalde. Het tweede scenario gaat uit van de verklaring van de man zelf: hij zou last hebben van hallucinaties en zijn moeder met een indringer hebben verwisseld. 

Op basis van het dossier en de verklaringen tijdens het hoger beroep is het voor het hof niet duidelijk geworden welk scenario zich heeft afgespeeld. Wel is voor het hof duidelijk dat er niemand anders in de woning is geweest dan de man en zijn moeder. De man wordt daarom veroordeeld voor doodslag. 

De man heeft tijdens het gehele strafproces maar zeer beperkt spijt betuigd. Hij lijkt zich vooral te bekommeren om de gevolgen die deze strafzaak voor hem persoonlijk hebben. Hoewel het hof een gevangenisstraf van 10 jaar, net als de rechtbank eerder oplegde, passend vindt, heeft de behandeling van de zaak in hoger beroep langer geduurd dan wenselijk is. Daarom legt het hof hem een gevangenisstraf van 9 jaar op. 

De man moet ook een schadevergoeding van bijna 32.000 euro aan zijn broer betalen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,267
  Diesel2,090

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats