Clicky


 


Treinstellen Voorschoten afgevoerd, herstelwerk spoor kan beginnen

Treinstellen Voorschoten afgevoerd, herstelwerk spoor kan beginnen
12-04-2023 08:54 | Ongevallen | auteur ANP

VOORSCHOTEN - Het herstelwerk aan het spoor bij station Voorschoten, waar vorige week een ongeval plaatsvond met een spoorkraan, een goederentrein en een passagierstrein, gaat woensdag van start. ProRail had eerder al aangegeven er woensdag mee aan de slag te willen gaan, en een woordvoerder van de spoorbeheerder laat woensdagochtend weten dat de werkzaamheden nu inderdaad kunnen beginnen.

De woordvoerder spreekt van een forse klus, "maar voor onze aannemers is het wel business as usual". Zo moeten onder meer bovenleidingen en bovenleidingsportalen worden vervangen, is het spoor zelf kapot, zijn dwarsliggers beschadigd en moeten veiligheidssystemen worden nagekeken en mogelijk vervangen.

De bedoeling is dat vanaf volgende week dinsdag het treinverkeer op het traject kan worden hervat. "We hebben nog genoeg te doen tot volgende week dinsdagochtend", aldus de woordvoerder. Of het gaat lukken alles op tijd af te krijgen, is nog afwachten, geeft hij aan. "Maar we zetten ons er wel voor in."

Treinstellen afgevoerd

Bij het ongeluk, waarbij de vrachttrein en vervolgens de intercity botsten op de spoorkraan en brokstukken daarvan, kwam de bestuurder van de kraan om het leven. Tientallen mensen in de trein raakten gewond.

Twee treinstellen van de NS-intercity die deels in een weiland terechtkwamen, zijn dinsdagavond afgevoerd naar een bedrijventerrein in de buurt. Vanuit daar moeten ze uiteindelijk naar een loods in Amersfoort worden gebracht.

De twee andere delen van de intercity, die nog op het spoor staan, hoopt ProRail in de nacht van woensdag op donderdag via Den Haag Mariahoeve en Gouda naar Amersfoort te vervoeren. De betrokken goederentrein is vorige week al geborgen.

Foto's

  • BAM
    BAM
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats