Clicky


Doden na explosie Marseille, tientallen panden ontruimd

Doden na explosie Marseille, tientallen panden ontruimd
10-04-2023 17:07 | Buitenland | auteur ANP

MARSEILLE - Als gevolg van de plotselinge ineenstorting van een pand in het centrum van Marseille zijn zeker vijf doden gevallen. Hun lichamen zijn door de brandweer uit de puinhopen geborgen. Er worden DNA-analyses uitgevoerd om de identiteit van de slachtoffers te bepalen.

Er worden nog zeker drie mensen vermist. De brandweer blijft het puin doorzoeken. Het pand van vier verdiepingen stortte na een hevige explosie in elkaar en ook een naburig pand is erg zwaar beschadigd.

Uit vrees voor meer schade aan belendende percelen zijn meer dan tweehonderd bewoners uit de onmiddellijke nabijheid van de ingestorte flat geëvacueerd en opgevangen in onder meer een school en hotels. Het zijn omwonenden uit meer dan veertig panden volgens plaatselijke Franse media.

De oorzaak van de ineenstorting is vooralsnog een raadsel. Er wordt een gaslek vermoed, maar de Franse politie heeft vanuit de omgeving van Parijs gespecialiseerde onderzoekers van de politie naar Marseille gestuurd om de oorzaak van de ontploffing te achterhalen.