Clicky

 FNV: Luchtvaartmaatschappijen moeten verantwoordelijkheid pakken

FNV: Luchtvaartmaatschappijen moeten verantwoordelijkheid pakken
06-04-2023 09:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - "Nu er dit jaar geen krimp is, moeten luchtvaartmaatschappijen en Schiphol ook realistisch zijn: de werkdruk moet omlaag en kwaliteit van werk omhoog. Anders kunnen werkgevers niet voldoen aan het huidige aanbod vluchten." Dat zegt Jaap de Bie, vakbondsbestuurder FNV Schiphol.

De Bie reageert op de uitspraak van de rechter dat het kabinet het aantal vluchten op Schiphol dit jaar niet mag verlagen van 500.000 naar 460.000.

Vliegtuigmaatschappijen kunnen volgens Jaap de Bie het huidige aantal vluchten niet waarmaken, laat staan 500.000 vluchten. Als ze het aankomend hoogseizoen goed willen doen, dan moeten ze een eerlijke prijs gaan betalen voor de diensten die ze afnemen op de luchthaven.

"Dan kunnen de lonen in de grondafhandeling omhoog, pas dan krijg je voldoende gekwalificeerd personeel en kun je de tekorten wegwerken. Ook is deze uitspraak een mooi startpunt om doelgerichte regulering door te voeren voor alle bedrijven die op Schiphol werken en landen. Denk aan loon, veilig en gezond werk en het tegengaan van oneerlijke concurrentie."

Jaap de Bie vervolgt: "Het wordt hoog tijd om concrete afspraken te maken over werkdruk op de hele luchthaven. De FNV is hier uiteraard  toe bereid. Samen maken we van Schiphol een fijne werkplek."

De voorzieningenrechter oordeelde vanmorgen dat de Staat volgens Europese regels het aantal vliegtuigbewegingen van een luchthaven alleen verminderen na het doorlopen van een zorgvuldig proces.

Nederland moet verschillende maatregelen die de geluidshinder kunnen verminderen, in kaart brengen, alle belanghebbenden raadplegen en een vermindering van het aantal vliegtuigbewegingen is pas toegestaan als duidelijk is dat andere maatregelen om de geluidshinder te beperken onvoldoende werken.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions