Clicky

 9000 varkens omgekomen door stalbrand in Sint-Oedenrode

9000 varkens omgekomen door stalbrand in Sint-Oedenrode [+foto's]
05-04-2023 13:59 | Binnenland | auteur ANP

SINT-OEDENRODE - [update 16:15 uur] Door een zeer grote stalbrand in Sint-Oedenrode zijn woensdagmiddag zo'n 9000 varkens omgekomen. Dat maakte de veiligheidsregio Brabant-Noord bekend. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand aan de Spierkesweg in het buitengebied van het Brabantse dorp is onbekend.

Als gevolg van de brand was een grote rookzuil tot in de verre omgeving zichtbaar. Rond 13.30 uur ging er in de regio in verband met de enorme rookontwikkeling een NL-Alert uit. Daarin werden mensen opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Ook werd gewaarschuwd uit de rook te blijven. De rookzuil was tot in Den Bosch en Eindhoven te zien.

Zeker twee grote stallen stonden in lichterlaaie. De hulpdiensten bestreden de brand met zwaar materieel en sloegen vanwege de omvang van de brand groot alarm. De brand brak rond 12.00 uur uit. Rond 15.00 uur had de brandweer de vuurzee onder controle, maar het nablussen gaat nog uren duren.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in de stallen. Pas als het nablussen voorbij is, kan een onderzoek naar de oorzaak worden ingesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats