Clicky

 Man uit Geldermalsen veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval en rijden onder invloed

Man uit Geldermalsen veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval en rijden onder invloed
03-04-2023 14:21 | Binnenland | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Geldermalsen tot een taakstraf van 80 uur en een rijontzegging van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De man maakte zich schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval en rijden onder invloed. 

De man reed op 8 mei 2022 in zijn auto in Kapel Avezaath. Hij naderde een T-splitsing waarop een geel vlak was aangebracht. De man dacht dat hij hier niet overheen mocht rijden. Daarom sorteerde hij links voor en nam de binnenbocht toen hij afsloeg. Hierdoor kwam hij tegen de auto van het slachtoffer aan, waar op dat moment het slachtoffer, haar kinderen en haar schoonzus in zaten.

Het alcoholgehalte in de adem van de man bedroeg 425 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het slachtoffer heeft door het verkeersongeval last van whiplashklachten. Daardoor kon ze een aantal maanden niet werken of zwaar huishoudelijk werk verrichten. 

Meerdere verkeersfouten

De rechtbank oordeelt dat de man verschillende fouten heeft gemaakt. Hij reed onder invloed van te veel alcohol en nam de binnenbocht waardoor hij een verkeersongeval veroorzaakte. De rechtbank vindt zijn handelen aanmerkelijk onvoorzichtig en/of onoplettend. 

Veiligheid andere verkeerdeelnemers in gevaar gebracht

De man bracht met zijn rijgedrag de veiligheid van andere verkeersdeelnemers in gevaar en dat leidde uiteindelijk ook tot een verkeersongeluk. De man maakte zich al eerder schuldig aan rijden onder invloed. Daarom legt de rechtbank een langere proeftijd op dan door de officier van justitie geëist. 

Foto's

  • Thijmen van Iterson
    Thymen van Iterson Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats