Clicky


Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten
01-04-2023 23:56 | Binnenland | auteur ANP

IJMUIDEN - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

"De taal die wij hebben gelezen en gehoord is volstrekt onacceptabel, kwetsend en keuren wij ten sterkste af. Wij willen zo snel mogelijk alle feiten boven water hebben en met de betrokkenen een stevig gesprek voeren. Op basis daarvan zullen wij bekijken welke maatregelen genomen moeten worden", aldus Hans van den Berg, topman van Tata Steel Nederland, in een verklaring.

Het Noordhollands Dagblad meldde zaterdag in het bezit te zijn van screenshots van conversaties in een WhatsAppgroep van een deel-ondernemingsraad van Tata. Daarin doen de werknemers ferme uitspraken over de aan Extinction Rebellion verwante actiegroep Kappen met Kolen. Tientallen leden van die groep willen maandag een 'die-in' houden bij de toegangspoort van Tata door als 'lijken' op de grond te gaan liggen.

Vicevoorzitter Gerrit Idema van de centrale ondernemingsraad zegt volgens de krant: "Gelijk de oven in dan gaat het niet stinken." Een ander lid van de ondernemingsraad voeg toe: "Arbeit macht Frei wou ik erbij zetten als hint." Een ander or-lid schrijft: "Hebben wij die kist nog ergens liggen die we hebben gebruikt met de stakingen? Kunnen we ze gelijk wegdragen", met toevoeging van smiley's en een plaatje van een lijkkist.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions