Clicky

 Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit

Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit
01-04-2023 00:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het stikstofbeleid zoals is afgesproken in het regeerakkoord moet "zonder concessies" worden uitgevoerd, vinden de Jonge Democraten. Als er toch aan wordt gemorreld, moet D66 uit het kabinet stappen.

De politieke jongerenorganisatie van D66 reageert hiermee op de wens van het CDA om over een tijdje opnieuw te onderhandelen over het regeerakkoord. Die wens is door de overige drie coalitiepartijen VVD, D66 en de ChristenUnie gehonoreerd, zo is vrijdagavond, na verschillende, urenlange stevige gesprekken door de top van het kabinet, duidelijk geworden. De christendemocraten willen de stikstofpassage uit het regeerakkoord halen. Daarin staat nu dat de stikstofuitstoot in 2030 met de helft moet zijn gereduceerd.

"We kunnen niet meer wachten met het uitvoeren van het stikstofbeleid", zegt Kalle Duvekot, voorzitter van de Jonge Democraten. Volgens de D66-jongeren zijn de "ambitieuze coalitieplannen voor een robuust stikstofbeleid" van "essentieel belang voor de toekomst van Nederland".

Als de plannen niet worden uitgevoerd, is coalitiedeelname niets meer waard, vindt Duvekot. Bij uitstel van de plannen "hebben wij er geen vertrouwen in dat het überhaupt uitgevoerd gaat worden, want van uitstel komt afstel". Het kabinet moet de rug rechthouden en als het dat niet doet, moet D66 de eer aan zichzelf houden, vinden de Jonge Democraten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats