Clicky


Grote grensoverschrijdende politiecontrole

Grote grensoverschrijdende politiecontrole [+foto's]
31-03-2023 14:49 | Controles | auteur Redactie

NEDERLAND/BELGIË/DUITSLAND - Gisteren, donderdag 30 maart, vond een grote controleoperatie plaats in het Duits-Nederlands-Belgische grensgebied. Tussen 12.00 uur en 21.00 uur waren meer dan 300 medewerkers van 14 autoriteiten aan beide zijden van de grens in de regio Aken, in het district Düren en in het district Euskirchen betrokken.

Naast de politiebureaus in Aken en Keulen en de districtspolitiediensten in Düren, Heinsberg en Euskirchen waren ook het hoofddouanekantoor in Aken en de federale politie bij de controle betrokken.

Aan Nederlandse zijde hadden agenten van de Politie Limburg en de Koninklijke Marechaussee dienst. In België werden de controles uitgevoerd door politiediensten van de politiezones Weser-Göhl en Eifel en de Federale Politie Eupen. Deze korpsen werden bijgestaan ​​door de Luikse autosnelwegpolitie, de Limburgse autosnelwegpolitie en de douane van Eupen.

Het doel van de grensoverschrijdende politiecontroles is het bestrijden van alcohol- en drugsdelicten in het verkeer en het bestrijden van criminaliteit met een focus op inbraak, drugsgerelateerde delicten en illegale binnenkomst of smokkel.

Ook het vrachtverkeer werd gecontroleerd.

Euregionale samenwerking gaat over het vergroten van het veiligheidsgevoel in de Euregio Maas-Rijn door gecoördineerde politiecontroles.

In totaal werden 1.533 voertuigen en 1.999 personen gecontroleerd.

In totaal zijn 111 overtredingen bestraft en 137 boetes opgelegd. In de drie landen zijn talrijke strafrechtelijke procedures gestart, waaronder 20 overtredingen van de Narcoticawet en 22 andere strafbare feiten, waaronder vervalsing van documenten. De federale politie stelde 21 overtredingen vast van de vreemdelingenwet. 13 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs en werden van de weg gehaald.

Vier mensen werden gearresteerd, onder wie een man die gezocht wordt op grond van een internationaal arrestatiebevel.

Een oplegger werd in beslag genomen omdat de remmen van de oplegger niet werkten en de band was gescheurd. De chauffeur was van plan om naar Tunesië te rijden.

Ook een kleine vrachtwagen met aanhanger werd in beslag genomen. Deze werd aangeboden aan de TÜV vanwege enorme mankementen.

In het grensgebied van de Euregio Maas-Rijn - met in totaal zo'n vier miljoen inwoners - werken de veiligheidsdiensten hand in hand. De Euregionale samenwerking van de politiediensten wordt georganiseerd in het kader van de zogenaamde "NeBeDeAgPol" (Nederlands/Belgisch/Duitse politiewerkgroep).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats