Clicky


Belgische acteur Johan Leysen overleden op 73-jarige leeftijd

Belgische acteur Johan Leysen overleden op 73-jarige leeftijd
30-03-2023 20:23 | Showbizz | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische acteur Johan Leysen is onverwachts overleden, meldt de Vlaamse omroep VRT donderdag. Leysen speelde in veel Nederlandse en Vlaamse producties, maar kreeg ook internationaal aanzien met rollen in onder meer The American van Anton Corbijn en de televisieserie The Spiral. Leysen werd 73 jaar oud.

Leysen studeerde in 1974 af aan de Vlaamse toneelopleiding Studio Herman Teirlinck. In Nederland was hij vervolgens verbonden aan theatergroepen De Appel in Den Haag, het Publiekstheater in Amsterdam en het RO Theater in Rotterdam.

Vanaf de jaren tachtig was Leysen veel in films te zien. Zo speelde hij in 1981 in Het meisje met het rode haar en had hij in 1983 een rol in de film Je vous salue, Marie van de Frans-Zwitserse filmregisseur Jean-Luc Godard. In 1985 was Leysen te zien in de film De Prooi en in 1991 in de verfilming van Eline Vere door Harry Kümel.

Ander bekend werk met Johan Leysen zijn de Vlaamse series Daens en De smaak van De Keyser, en de BBC-serie The missing. Recent was Leysen te zien in de psychologische thriller Noise van Netflix.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions