Clicky


Aantal overbeladen houttransporten stijgt aanzienlijk in Duitsland

Aantal overbeladen houttransporten stijgt aanzienlijk in Duitsland [+foto's]
30-03-2023 16:50 | Controles | auteur Redactie

WITTLICH/SCHNEIFEL/HUNRÜCK - De Duits politie heeft de afgelopen twee weken extra gecontroleerd op houttransporten. Dit vanwege het grote aantal overbeladen houttransporten die dit jaar al zijn aangetroffen.

Bij bijna zeventig procent van de gecontroleerde houttransporten werd overbelading vastgesteld, meldt de politie donderdag, waarvan een deel significant.

Wat volgens de politie verontrustend is, is het toenemende aantal houttransporten dat met 50 ton en meer wordt aangetroffen.

Bij de controles afgelopen week zijn in totaal drie houttransporten in het gebied van de B-327, BAB A-60 en BAB A-1 aangetroffen waarvan het toegestane totaalgewicht van 40 ton werd overschreden.

Aan het begin van de week twee lange houttransporten, die beladen waren met vurenhout, met iets meer dan 45 ton en een met circa 47 ton. Een ander houttransport met korthout (vurenhout) werd halverwege de week stilgelegd in het gebied van het knooppunt Prüm met 54,8 ton.

Daarnaast werd in de loop van de week een Nederlands afvaltransport gesignaleerd dat de toegestane afmetingen in hoogte en lengte overschreed en daardoor zijn rit niet mocht voortzetten.

In de laatste twee dagen van deze week werden in het gebied van de A-60, B-51 en B-421 in totaal nog drie houttransporten met korthout gedetecteerd waarbij het toegestane totaalgewicht aanzienlijk werd overschreden. Een met puur vurenhout beladen houttransport woog ongeveer 51,4 ton. Exact hetzelfde totaalgewicht van 51,4 ton werd aangetroffen bij een Nederlands houttransport geladen met eikenhout (ook korthout).

Gisteren werd een houttransport geladen met douglas- en vurenhout tegengehouden, dat onderweg was met 51,7 ton. Een dag ervoor werd een houttransport van hetzelfde bedrijf stilgelegd omdat het overbeladen was.

Alle gestopte houttransporten moesten de boomstammen lossen of herladen, zodat de rit pas mocht worden voortgezet als het toegestane totaalgewicht was bereikt.

Tegen alle chauffeurs is een administratieve overtredingsprocedure gestart. En een procedure tegen elk van de bedrijven, waarbij de vrachtopbrengsten worden geconfisqueerd.

Het enige positieve aspect aan de gestopte houttransporten was, volgens de politie, dat de houttransporten geen gestolen hout vervoerden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions