Clicky


Vrachtwagen vervoert niet één maar twee opbouwen voor betonmixers

Vrachtwagen vervoert niet één maar twee opbouwen voor betonmixers
30-03-2023 12:11 | Opmerkelijk | auteur Redactie

DÜTZEN(D) - De politie heeft maandagmiddag in het Duitse Dützen een trekker met oplegger uit Servië staande gehouden omdat er aanwijzingen waren dat het voertuig niet was ontworpen om de lading te vervoeren.

Omdat de opbouw van een betonmixer uit de oplegger stak, stopten de agenten het voertuig rond 11.20 uur aan de Lübecker Straße in Dützen.

De politieagenten konden hun ogen nauwelijks geloven toen tijdens de controle een tweede geladen identiek apparaat verscheen, dat zich in het voorste deel van de vrachtwagencombinatie bevond.

De twee chauffeurs van 32 jaar en 36 jaar waren eerder vertrokken vanuit de Balkan, zo'n 1.500 kilometer verderop, met als doel beide gloednieuwe betonmixer opbouwen naar Porta Westfalica te vervoeren.

Het vastzetten van de lading voldeed echter niet aan de voorschriften en het aanvankelijke vermoeden van de agenten over een mogelijke overlengte werd bevestigd.

Door het gelijktijdig transporteren van twee betonmixers werd ook de toegestane voertuiglengte aanzienlijk overschreden. Daarom kreeg het duo een verbod om met de vrachtwagen verder te rijden. Een viercijferige borg werd door de agenten in beslag genomen.

Pas nadat dit ter plekke was geregeld en opnieuw geladen, kon het transport doorgaan naar de bestemming, die een kleine zeven kilometer verderop lag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions