Clicky


Krant: platenconcern achter Sheeran en Madonna schrapt 270 banen

Krant: platenconcern achter Sheeran en Madonna schrapt 270 banen
29-03-2023 20:28 | Showbizz | auteur ANP

NEW YORK - Platenconcern Warner Music gaat ongeveer 4 procent van zijn totale personeelsbestand ontslaan. Volgens een interne memo van de nieuwe topman Robert Kyncl is het nodig om het bedrijf dat de muziek verspreidt voor supersterren als Ed Sheeran en Madonna aan te passen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat kost ongeveer 270 banen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

In de communicatie waarop de Amerikaanse zakenkrant zich baseert, stelt Kyncl dat Warner Music wil reorganiseren om beter te kunnen inspelen op de ontwikkeling van artiesten en songwriters. "Ik wil duidelijk stellen dat dit geen algemene bezuinigingsoefening is", aldus de topman.

Kyncl werkt nog maar kort bij het bedrijf. Zijn aanstelling werd eerder al alom beschouwd als een teken dat Warner Music zich meer op technologische vernieuwing zou gaan richten. De muziekindustrie kijkt de laatste tijd steeds meer naar zaken als sociale media, gaming, de metaverse en kunstmatige intelligentie (AI) voor licentiemogelijkheden en toekomstige omzetgroei buiten het inmiddels al goed ingeburgerde muziekstreaming.

Met de banenreductie volgt Warner Music het voorbeeld van grote Amerikaanse technologiebedrijven die het mes zetten in het personeelsbestand om kosten te besparen. Zo gaan bij Google-moeder Alphabet, Microsoft, Facebook-eigenaar Meta Platforms, Amazon en IBM vele duizenden banen verloren, terwijl bij muziekdienst Spotify honderden banen worden geschrapt. Ook bij het Duitse softwareconcern SAP en het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf Philips gaan duizenden banen verloren.