Clicky

 Bonden: 24-uursstaking bij ING in Noordoost-Nederland

Bonden: 24-uursstaking bij ING in Noordoost-Nederland
29-03-2023 09:06 | Financieel | auteur ANP

LEEUWARDEN - Werknemers bij ING in Noordoost-Nederland leggen donderdag "massaal" het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao bij de bank, melden de vakbonden FNV, De Unie en CNV. Volgens de bonden wordt het de eerste 24-uursstaking ooit bij ING.

De vakbonden houden ‘s ochtends een actiebijeenkomst in Leeuwarden. "Voor veel ING-werknemers is het geduld met de directie op, na meer dan een halfjaar publieksvriendelijke acties, waaronder een petitie die door bijna 7000 werknemers werd ondertekend. Al die signalen lijken maar niet door te dringen tot de ING-top", aldus de bonden.

ING presenteerde vorige week een nieuw cao-voorstel, maar komt daarmee bij "lange na" niet tegemoet aan de eis van de vakbonden voor koopkrachtherstel.

Volgens de bonden krijgen de acties na donderdag een vervolg, onder meer op 11 april en 24 april, op de aandeelhoudersvergadering. De cao bij ING geldt voor zo’n 14.000 werknemers. Eerder deze maand legden werknemers bij ING ook al het werk tijdelijk neer. In de bankensector wordt normaal gesproken amper gestaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats