Clicky


Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet
28-03-2023 23:42 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

Aanvankelijk wilde Helder dat de lagere overheden meer zouden bijdragen aan een oplossing, maar zij bleven erbij dat de rijksoverheid meer zou moeten bijdragen. Helder heeft maandag toegezegd het volledige bedrag voor de battery packs voor haar rekening te nemen. Het geld komt uit het accommodatiebudget voor topsport en wordt in fases overgemaakt in 2023, 2024 en 2025.

"Ik ga hiertoe over omdat een investering in battery packs op korte en lange termijn de exploitatie van Thialf duurzaam verbetert. Hierdoor kan topsport in Thialf doorgang blijven vinden. Bovendien draagt dit bij aan de benodigde verduurzaming van de sportsector. Hiermee kan kennis en kunde worden verkregen hoe grote sportaccommodaties die ook grote energieverbruikers zijn, kunnen verduurzamen", meldt de minister.

De Tweede Kamer had vorig jaar aangedrongen op een reddingsoperatie voor Thialf, dat in acute nood kwam doordat de energiekosten fors opliepen door onder meer de oorlog in Oekraïne.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions