Clicky


Staking bij Rockwool, fabriek zeker 24 uur dicht

Staking bij Rockwool, fabriek zeker 24 uur dicht
28-03-2023 14:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Bij Rockwool in Roermond gaat er vandaag niets de deur uit. De werknemers hebben het werk in de steenwolfabriek voor 24 uur neergelegd. Zij zijn teleurgesteld in de magere loonsverhoging die de directie aan hun wil geven.

Paul Smink, bestuurder FNV Procesindustrie: "De fabriek is gesloten sinds 07.00 uur dinsdagochtend. We hebben gisteren een laatste poging gedaan om een goede cao af te spreken met het bedrijf, maar Rockwool wil niet verder gaan dan 8 procent salaris erbij voor de mensen in 13 maanden. Dat is te weinig, dus de werknemers hebben vanochtend de stekker eruit getrokken."

Met de 24-uursstaking bereikt het conflict met Rockwool een nieuw dieptepunt. Half maart werd al voor het eerst in het bestaan van het bedrijf gestaakt. De nachtploeg legde toen het werk neer.

Smink: "Sindsdien is de directie ons amper tegemoet gekomen. Ze is van 6 procent salarisverhoging naar 8 procent gegaan, maar met de hoge inflatie is dat nog altijd onvoldoende. Mensen kunnen daar hun boodschappen niet van betalen."

De FNV eist dat de lonen van de werknemers voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Smink: "Minstens. Anders gaan wij door met onze acties."

Bij Rockwool werken zo’n 1.200 mensen. Zij produceren steenwolisolatie voor de bouw.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats