Clicky


Schiphol, nlmtd en TNW (The Next Web) bundelen innovatiekracht voor luchthaven van de toekomst

Schiphol, nlmtd en TNW (The Next Web) bundelen innovatiekracht voor luchthaven van de toekomst
28-03-2023 12:07 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Royal Schiphol Group, nlmtd en TNW gaan samenwerken om innovatie op de luchthaven verder te versnellen. nltmd en TNW hebben veel expertise in huis en een groot, wereldwijd netwerk aan start-ups en innovatie partners waar Schiphol uit kan putten. De partijen starten hun structurele samenwerking dit voorjaar met een proef met zelfrijdende bussen.  

“We hebben innovatie nodig om onze ambitie te halen: de meest duurzame luchthaven ter wereld te worden. Zo voorzien we bijvoorbeeld dat in 2050 de dagelijkse werkzaamheden op het platform van Schiphol aanzienlijk zijn veranderd. Activiteiten op de grond zoals bagagevervoer, personenvervoer en het slepen van vliegtuigen zullen niet alleen schoon, maar ook slim en autonoom zijn. We hebben met TNW (The Next Web) en nltmd al eerste stappen gezet op dit vlak. We gaan dit voorjaar een proef doen met zelfrijdende bussen op het platform van Schiphol. Op die manier kunnen we bepalen welke vervolgstappen er zijn in de toekomst", zegt Jan Zekveld, hoofd innovatie bij Royal Schiphol Group.

"De ambitie van Royal Schiphol Groep voor het creëren van 's werelds meest duurzame, hoogwaardige luchthavens en daarmee wereldwijd impact te maken op het verduurzamen van de luchtvaartsector is inspirerend. Dat is een ambitie waar wij graag een bijdrage aan leveren, en waarvoor wij het wereldwijde Innovatie Ecosysteem kunnen helpen mobiliseren. Zelfrijdende bussen zijn een eerste project waar we op samenwerken, en daarna pakken we snel door. Altijd door de best mogelijke partners aan Schiphol te koppelen", voegt Pieter Paul van Oerle, oprichter van Ecosystem Orchestration partner nlmtd, toe.

"We zijn verheugd om Schiphol te helpen versnellen in hun innovatie projecten. Waar veel bedrijven in moeilijke tijden hun innovatie-inspanningen terugschroeven, is innovatie voor Schiphol dé oplossing. We kunnen niet wachten om oplossingen in de markt te vinden die autonoom vervoer mogelijk maken, of bijvoorbeeld het werken lichter te maken voor de medewerkers, en om samen te werken met externe innovators om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ons doel is om Schiphol te helpen een duurzamere en toekomstbestendige organisatie te worden, en we hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking hieraan zal bijdragen", aldus Directeur van TNW Programs, Arno Nijhof.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats