Clicky


Opnieuw Kamervragen (BVNL) nadat weer een auto te water is geraakt op plek dodelijk ongeluk Sanne en Hebe

Opnieuw Kamervragen (BVNL) nadat weer een auto te water is geraakt op plek dodelijk ongeluk Sanne en Hebe
28-03-2023 11:57 | Auto | auteur Redactie

DEN HAAG - Een auto is vrijdagavond rond 18.50 uur het water in gereden in de bocht van de A59 naar de A2 bij knooppunt Empel. De bestuurder klauterde zelf uit de auto. De verbindingsweg naar de A2 richting Eindhoven werd tijdelijk afgesloten.

Het ongeluk gebeurde in dezelfde bocht waar in oktober vorig jaar de 26-jarige Sanne samen met de door haar begeleide Hebe (10) van de weg raakten, in het water terechtkwamen en overleden.

“Hoe triest is het dat er eerst nieuwe ongelukken moeten gebeuren, voordat er eindelijk ingegrepen wordt?”, aldus BVNL-voorman Wybren van Haga die onlangs tevergeefs een motie indiende met het verzoek een vangrail op de plek des onheils te plaatsen.

Volgens Wybren van Haga van BVNL kan het ontbreken van een vangrail bij ongelukken fatale gevolgen hebben.

“Na opnieuw een ongeluk op deze plek hoopt BVNL dat de minister van Infrastructuur nu wél alles op alles wil zetten om zoveel mogelijk levens te redden door het plaatsen van een vangrail. Zeker ook omdat de minister in beantwoording op onze eerdere schriftelijke toegaf dat er met de kennis van nu wel een vangrail zou komen als de weg opnieuw zou worden aangelegd", aldus Van Haga, die mensen aanspoort om de petitie die oproept tot realisatie van de vangrail te ondertekenen.