Clicky


UPS Healthcare opent eerste faciliteit in Duitsland

UPS Healthcare opent eerste faciliteit in Duitsland
28-03-2023 11:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROERMOND - UPS Healthcare heeft zijn eerste logistieke faciliteit voor gezondheidszorg geopend in Giessen, Duitsland. Daarmee creëert het bedrijf 150 nieuwe banen. De faciliteit is 27.200 m2 groot en voldoet aan de GMP- en GDP-normen. Het beschikt over ruim 30.000 palletposities die een reeks aan gezondheidsproducten kunnen opslaan bij temperaturen van 15°C tot 25°C, 2°C tot 8°C en -20°C.

"We hebben een echt pan-Europees koudeketen-netwerk gecreëerd, dat een end-to-end reeks gespecialiseerde opslag- en behandelingsdiensten van hoge kwaliteit kan leveren," aldus John Bolla, President, Global Logistics and Distribution bij UPS Healthcare. "Met de opening van onze eerste faciliteit in Duitsland kunnen we meer zichtbaarheid en controle bieden om ervoor te zorgen dat de patiëntkritische producten van onze klanten worden geleverd waar ze moeten zijn, op het juiste moment en bij de juiste temperatuur."

Zelfvoorzienend door zonne-energie

Het dak van de faciliteit is voorzien van een zonne-energiesysteem dat jaarlijks meer dan 850.000 kWh elektriciteit produceert. Dat is meer dan de faciliteit zelf verbruikt. Het gebouw voldoet ook aan de Gold Standard van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen.

Antwoord op de vraag naar tijdkritische en temperatuurgevoelige logistiek

is de nieuwe faciliteit strategisch gelegen. De opening zorgt voor een vlotte toegang naar snelgroeiende Europese markten in de gezondheidszorg, waaronder Nederland en België. De faciliteit biedt ondersteuning aan producenten van farmaceutische producten, medische apparatuur en biologische producten. Hun grote behoefte aan tijdkritische en temperatuurgevoelige logistiek blijft dan ook sterk toenemen. De wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen zal toenemen van 285,5 miljard dollar in 2020 tot 421,8 miljard dollar in 2025.

Uitbreiding en versterking van het UPS Healthcare netwerk

In 2023 voorziet UPS Healthcare zijn magazijnruimte met ruim 200.000 m² uit te breiden, waarvan ongeveer de helft in Europa zal plaatsvinden. De faciliteit in Giessen is een toevoeging aan de 217 bestaande faciliteiten met in totaal meer dan 1,5 miljoen m² aan cGMP- en GDP-conforme gezondheidszorgdistributiecentra in 37 landen en gebieden. Door deze investeringen zal UPS Healthcare zijn aanwezigheid in specifieke gezondheidszorgfaciliteiten in 2023 meer dan verdubbeld hebben ten opzichte van 2020. Die uitbreidingsstrategie is al enige tijd gaande. Vorig jaar rondde het de overname van Bomi Group af, de multinationale logistieke dienstverlener in de gezondheidszorg, waaronder ook de Nederlandse faciliteiten in Eindhoven en Kerkrade.

Belangrijke uitvalbasis in Europa

Daarnaast liggen de UPS Europese luchthub in Keulen Bonn Airport en UPS Healthcare Europese hub in Roermond op een steenworp afstand van de faciliteit in Giessen. Dit biedt meerdere voordelen voor zijn klanten. Ten eerste zullen de binnenlandse en wereldwijde transittijden worden verkort, waardoor de productiemogelijkheden worden vergroot. Ten tweede kan het daarmee levering op de volgende dag aanbieden in 80% van Europa en toegang verschaffen tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen-Zeebrugge. Tegelijkertijd zal de faciliteit de distributie voor ziekenhuizen en apotheken in heel Duitsland ondersteunen.

Deze nieuwe faciliteit maakt deel uit van de voortdurende investeringen van UPS Healthcare in Duitsland. Onlangs lanceerde het er UPS Premier, een dienst die kritieke zendingen binnen 3 meter van hun locatie kan volgen en als prioriteit stelt binnen het wereldwijde netwerk van UPS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats