Clicky


Vrachtwagenchauffeur rijdt in op drie illegaal geparkeerde vrachtwagens

Vrachtwagenchauffeur rijdt in op drie illegaal geparkeerde vrachtwagens
28-03-2023 09:54 | Ongevallen | auteur Redactie

KIRCHROTH - Op de Duitse A3 is dinsdagochtend net na 04:30 uur een vrachtwagenchauffeur, door nog onbekende oorzaak, van de weg geraakt op de Duitse A3 nabij Kirchroth. Hierbij raakte zij drie andere vrachtwagens die illegaal geparkeerd stonden op de pechstrook om hun rusttijd door te brengen.

De vrachtwagen reed vervolgens over de helling van de parkeerplaats en de oplegger, die was geladen met zes ton bulkmateriaal, kantelde. De 38-jarige vrouw werd uit voorzorg naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De chauffeurs die in hun vrachtwagens lagen te slapen, raakten niet gewond. Aan de vrachtwagens ontstond wel materiële schade van zo'n 300.000 euro. De drie vrachtwagenchauffeurs moesten een boete betalen vanwege het verboden parkeren op snelwegen.

Twee van de drie vrachtwagens konden niet meer verder rijden en worden momenteel ook gelost en geborgen door gespecialiseerde bedrijven.

Het bergingswerk is nog steeds gaande, en zal waarschijnlijk tot 12.00 uur duren, aldus een politiewoordvoerder rond 8.30 uur.