Clicky


Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij in school VS

Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij in school VS
27-03-2023 19:16 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

NASHVILLE - [update 21:51 uur] Door een schietpartij op een christelijke basisschool in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn in totaal zeven mensen omgekomen. Dat meldt de politie. Het gaat om drie kinderen, drie medewerkers van de school en de vermoedelijke schutter.

De drie kinderen werden na aankomst in het ziekenhuis dood verklaard, zei een woordvoerder van een lokaal hospitaal. De drie volwassen slachtoffers werden naar de eerste hulpafdeling gebracht, waar ook zij overleden, aldus het ziekenhuis.

De vermoedelijke schutter werd ter plekke doodgeschoten door de toegesnelde politie. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Nashville, aldus de politie. Ze was gewapend met "minstens twee aanvalsgeweren en een pistool". Over haar motief is nog niets bekendgemaakt. Volgens de politie was ze een voormalige leerlinge van de school.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in reactie op de dodelijke schietpartij het Congres opgeroepen op te treden tegen wapengeweld, "omdat genoeg genoeg is". Witte Huis-woordvoerder Karine Jean-Pierre: "Hoeveel kinderen moeten er nog worden vermoord voordat de Republikeinen in het Congres actie ondernemen om het verbod op aanvalswapens te doorbreken, mazen in ons systeem voor antecedentenonderzoek te dichten of de veilige opslag van wapens te eisen?"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions