Clicky


Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU
27-03-2023 13:53 | Algemeen | auteur ANP

MOSKOU - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland.

Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

Tijdens de eerste 19 dagen van maart exporteerde Rusland ongeveer 1,5 miljoen vaten dieselbrandstof per dag, blijkt uit data van Vortexa, een website die bijhoudt waar energieschepen varen. Als die lijn zich doorzet, komt de export deze maand uit op het hoogste niveau op maandbasis sinds 2016.

"De productie van Russische raffinaderijen blijft tot dusver hoog, wat een robuuste dieselexport mogelijk maakt", zegt brandstofexpert Michail Toeroekalov tegen Bloomberg. "Russische producenten lijken er vrij zeker van te zijn dat ze hun brandstoffen aan buitenlandse kopers kunnen verkopen. De kortingen die ze bieden zijn groot genoeg en er zijn nieuwe markten voor de brandstof", vervolgt hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions