Clicky


Toeslag op tijdslots tijdens piekuren bij RWG terminal gaan op 24 april in

Toeslag op tijdslots tijdens piekuren bij RWG terminal gaan op 24 april in
27-03-2023 13:40 | Transport | auteur Redactie

ROTTERDAM - Rotterdam Wold Gateway Terminal (RWG) gaat een wijziging doorvoeren voor de tijdslots in het truck appointment system om, volgens eigen zeggen, het afhandelingsproces op de terminal beter te stroomlijnen en de beschikbare capaciteit te optimaliseren.

Vanaf maandag 24 april 2023 zal er een toeslag van €15 (excl. BTW) vereist zijn voor het boeken van een tijdslot tijdens piekuren, die liggen op werkdagen tussen 06:00 uur ’s ochtends en 17:59 uur ’s avonds.

De invoering van deze wijziging is een maatregel die RWG neemt in verband met de drukte op de terminal op de desbetreffende tijden. "Het is van belang dat er meer spreiding komt in het aan- en afleveren van containers via de weg. Dit is niet alleen in het belang van RWG, maar voor de hele keten. Met deze maatregel wil RWG de bezetting van de tijdslots beter benutten om zodoende een efficiëntere doorstroom van containers te realiseren en de beschikbare capaciteit beter te benutten", aldus RWG.

Er verandert verder niets aan het boekingsproces. Op het moment dat er een afspraak tijdens piekuren wordt geboekt dan brengt RWG daarvoor een toeslag in rekening. Deze factuur wordt verstuurd door partner SecureLogistics. 

RWG wilde begin februari al starten met de piektoeslag maar dat werd tot twee keer toe uitgesteld nadat Brancheorganisaties Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) het niet eens waren met de toeslag. VERN gaf aan dat eigen rijders niet van plan zijn te betalen en TLN riep containerwegvervoerders op om voorlopig niet akkoord te gaan met het voorstel van RWG.

Op verzoek van Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV), een samenwerkingsverband van TLN en de Verenigde Zeecontainer Vervoerders (VZV), de brancheorganisaties en de Rotterdamse terminal ging men vorige maand om tafel. AVZ heeft gevraagd de toeslag minimaal uit te stellen tot maart om het voorstel juridisch te toetsen.

Het is op dit moment niet bekend wat uit de gesprekken is gekomen en of VERN en TLN nu wel, akkoord zijn met de piektoeslag.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions