Clicky


Transavia en KLM vliegen ondanks algemene staking naar Israël

Transavia en KLM vliegen ondanks algemene staking naar Israël
27-03-2023 13:22 | Buitenland | auteur Redactie

SCHIPHOL - [update 19:04 uur] Luchtvaartmaatschappijen Transavia en KLM vliegen maandag gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar er kunnen daar wel vliegtuigen landen, zeggen Transavia en KLM.

Transavia had maandag twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv, die in de middag al vertrokken. KLM heeft in de avond één vlucht, en ook die kan gewoon vertrekken.

Beide maatschappijen houden de situatie in Israël wel nauwlettend in de gaten, laten woordvoerders weten. Als tijdens de vlucht iets veranderd was, had dat er volgens een woordvoerder van Transavia toe kunnen leiden dat een vliegtuig zou zijn omgeleid of teruggekeerd.

KLM hield langer een slag om de arm, mede omdat die maatschappij pas later op de dag een vlucht had. Aan het begin van de avond meldde ook KLM dat er geen belemmering was om te vliegen.

De algemene staking is uitgeroepen om te protesteren tegen de voorgenomen hervorming van de rechtspraak door de regering van premier Benjamin Netanyahu. De hervormingen zijn omstreden omdat het de macht van het hooggerechtshof aanzienlijk beperkt en die van het parlement juist vergroot. Tegenstanders zien daarin een bedreiging voor de democratie omdat er minder controle mogelijk is van de uitvoerende macht.

Verschillende bedrijven in Israël hebben opgeroepen om mee te doen aan die staking. Onder meer IT-bedrijven en restaurants als McDonald's doen mee. De treinen in het land rijden wel en daarmee gaan veel Israëliërs naar Jeruzalem om mee te doen aan een demonstratie tegen de regering.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions