Clicky


PSV-perschef Thijs Slegers overleden aan leukemie

PSV-perschef Thijs Slegers overleden aan leukemie
27-03-2023 13:20 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - Perschef Thijs Slegers van PSV is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Slegers maakte begin februari bekend dat hij van de doktoren te horen had gekregen dat ze hem niet meer konden helpen. De voormalig sportjournalist deed toen de oproep aan iedereen om bloed- en stamceldonor te worden en dat leverde duizenden nieuwe donoren op voor bloedbank Sanquin en Stichting Matchis.

"Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers", staat op de website van de Eindhovense voetbalclub. "Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar."

Slegers werkte als journalist voor De Telegraaf en Voetbal International. In 2015 werd hij perschef van PSV. "Zeven jaar heeft hij die rol met passie vervuld, tot hij in 2020 te horen kreeg dat hij leed aan acute leukemie. Na een zwaar medisch traject pakte hij vol goede moed zijn werk bij PSV weer op. Begin dit jaar kreeg hij van de artsen te horen dat ze niets meer voor hem konden doen", aldus PSV.

"De afstotingsziekte die me al maanden dwarszit, is geen halt toe te roepen", schreef Slegers begin februari op sociale media. "Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en ermee te dealen. Hoelang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en dat blijft ongewis."

Enkele dagen later werd in De Kuip bij Feyenoord - PSV in de 12e minuut een minuut lang geklapt, als steunbetuiging aan Slegers. Een week daarna gebeurde dat ook in Eindhoven bij PSV - FC Groningen, met de zieke perschef op de tribune. ESPN maakte een live tv-programma, 'Bloedverwanten voor Thijs', met als doel om bloed- en stamceldonoren te werven. Onder anderen de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic kwam daarin aan het woord over zijn relatie met de journalist, met wie hij in zijn periode bij Ajax een vriendschap opbouwde. Ook de wereldvoetbalbond FIFA besteedde aandacht aan de actie van Slegers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions