Clicky


Zes politiemedewerkers buiten functie na ongepaste uitlatingen

Zes politiemedewerkers buiten functie na ongepaste uitlatingen
26-03-2023 16:08 | Binnenland | auteur ANP

APELDOORN - [update 17: 05 uur] De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. Ze hadden in een filmpje dat rondgaat op sociale media vanuit een voertuig in Parijs "zich zeer ongepast" uitgesproken over wat ze in hun omgeving zagen. Ook is een onderzoek gestart naar de uitlatingen en de betrokkenheid van de medewerkers, meldt de politie zondag.

Het filmpje zou volgens de politie geschoten zijn toen de zes medewerkers in hun privétijd een wedstrijd van Oranje in Parijs hadden bezocht. Op beelden is te zien dat het busje met de politiemedewerkers door een straat in Parijs rijdt waar veel mensen van kleur zijn. Zo roept iemand meerdere keren dat er maar "één blanke" op straat te zien is. Een ander zegt: "Er staat er weer eentje met een bomgordel hier".

Ook vraagt een medewerker aan de rest of ze "meer of minder" willen, waarop er "minder, minder, minder" wordt geantwoord. Dat is een verwijzing naar de omstreden Marokkanen-uitspraak van PVV-leider Geert Wilders. Daarnaast wordt de vraag gesteld: "Jullie zijn aan het filmen alsof we hier in een dierentuin rijden hè?", waarop iemand dat bevestigt.

Een persoon merkt op dat ze door de opmerkingen in het achtuurjournaal zullen komen. De politie bevestigt zondagmiddag dat dit het filmpje is waar onderzoek naar wordt gedaan.

"Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen", zegt politiechef van Oost-Nederland Janny Knol. "Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel."

De zes medewerkers is volgens de woordvoerder de toegang tot alle politielocaties ontzegd zolang het onderzoek loopt. Over hun functies worden geen mededelingen gedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions