Clicky


Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Winterswijk

Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Winterswijk
24-03-2023 16:53 | Ongevallen | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man uit Vreden (Duitsland) voor het veroorzaken van gevaar op de weg. De man krijgt een boete van 750 euro en een voorwaardelijk rijverbod van twee maanden.

De man reed op 1 maart 2020 met zijn auto op de Vredenseweg in Winterswijk in de richting van Duitsland. In een bocht hield hij onvoldoende rechts. Hij kwam met zijn auto deels op de verkeerde weghelft en botste frontaal tegen een tegemoetkomende auto met twee inzittenden. 

Vast staat dat de man een ongeval veroorzaakte doordat hij onvoldoende rechts hield op de weg. De rechtbank vindt dat de man hiermee een ernstige verkeersfout heeft gemaakt. De rechtbank oordeelt, anders dan de officier van justitie, dat ondanks de verkeersfout er geen sprake was van aanmerkelijk onvoorzichtig en/of onoplettend verkeersgedrag. Het dossier bevat hiervoor geen bewijs.

De auto van de man was technisch in orde. Er zijn geen aanwijzingen dat de man kort voor of tijdens het ongeval was afgeleid, te hard reed, onder invloed van middelen was of niet goed oplette. Dat de 61-jarige man in een grote auto reed op een weg zonder middenlijn brengt volgens de rechtbank geen andere of grotere verantwoordelijkheid mee dan voor automobilisten die in een kleinere of lichtere personenauto rijden. Wel vindt de rechtbank bewezen dat de man door zijn rijgedrag gevaar op de weg heeft veroorzaakt. 

De bestuurder van de tegemoet komende auto raakte door de aanrijding ernstig gewond. Hij lag een aantal dagen in het ziekenhuis in een korset. Ook zijn vrouw die naast hem in de auto zat raakte gewond. Het verkeersongeluk veranderde hun leven voorgoed. Zij hebben allebei lichamelijke beperkingen, pijnklachten en stress. Hun auto was total loss.

De 61-jarige man moet een boete van 750 euro betalen en krijgt een voorwaardelijk rijverbod van twee maanden met een proeftijd van één jaar. Het veroorzaken van gevaar op de weg is geen misdrijf maar een overtreding waarop een lichtere straf staat. De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf rekening met de ernstige gevolgen van het ongeval voor de slachtoffers. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat de man veel te laat, namelijk drie jaar na het ongeluk, is berecht. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions