Clicky


Coca-Cola zet drie elektrische Renault trucks in voor lokale leveringen in Luxemburg

Coca-Cola zet drie elektrische Renault trucks in voor lokale leveringen in Luxemburg
23-03-2023 15:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BRUSSEL - Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) zal voortaan met drie elektrische vrachtwagens 'last mile' leveringen doen aan haar lokale klanten in Luxemburg. De drankenproducent elektrificeert zo 20 procent van zijn vrachtwagenpark, dankzij een structureel partnerschap met Renault Trucks. Dankzij deze ontwikkeling kan het bedrijf jaarlijks ongeveer 75 procent van de CO2-uitstoot, die tijdens het gebruik van de voertuigen wordt uitgestoten, besparen in vergelijking met vrachtwagens met een dieselmotor.

"We worden geconfronteerd met een complexe context in onze bedrijfssectoren, wat betekent dat we ons snel moeten kunnen aanpassen, maar we nemen ook de beslissing om te blijven investeren op lange termijn. De investering in elektrische vrachtwagens is een verdere stap in de richting van de ambitie van Coca-Cola Europacific Partners om de CO2-uitstoot in de hele waardeketen tegen 2030 met 30 procent te verminderen en vervolgens tegen 2040 koolstofneutraal te zijn", zegt An Vermeulen, VP & Country Director van Coca-Cola Europacific Partners voor Luxemburg en België.

De eerste drie Renault Trucks (E-tech D en D Wide) gaan vanaf vandaag de weg op. "De meeste van onze leveringen zijn zeer lokaal, aan supermarkten en bedrijven in de buurt van onze vestigingen, met trajecten van gemiddeld 150 km per dag", legt An Vermeulen uit.

"We kunnen dus perfect de overstap maken naar elektrische voertuigen, wat een totale investering van ongeveer 7 miljoen euro in België en Luxemburg betekent. Op die manier willen we onze activiteiten op lange termijn en duurzaam lokaal in Luxemburg blijven organiseren."

Geoptimaliseerde lokale routes

In de door Coca-Cola gekozen configuratie kunnen de elektrische trucks van Renault Trucks een dagelijkse afstand van ongeveer 200 km afleggen, wat meer dan voldoende is om ongeveer 80 procent van de huidige leveringsroutes van de Howald-site in Luxemburg af te leggen. Voor elke vrachtwagen is ter plaatse een oplaadpunt voorzien, zodat de batterij 's nachts volledig kan worden opgeladen. Deze terminals worden uitsluitend aangedreven door 100 procent groene energie.

Coca-Cola heeft nauw samengewerkt met Renault Trucks om de meest geschikte trucks te vinden en om optimale laadomstandigheden te garanderen voor dit specifieke lokale gebruik: "We hebben de logistieke gegevens van Coca-Cola grondig geanalyseerd, vervolgens realistische routesimulaties ontwikkeld en tests uitgevoerd onder reële omstandigheden, rekening houdend met het energieverbruik, maar ook met het comfort en de veiligheid van de chauffeurs", zegt Siegfried Van Brabandt, Managing Director van Renault Trucks Belux.

"De trucks zijn daarom ook uitgerust met een 360°-camerasysteem om dode hoeken te vermijden, een luidspreker om voetgangers en fietsers te waarschuwen en een gedeeltelijk glazen deur voor een optimaal zicht aan de passagierszijde.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions