Clicky


Drie gewonden nadat voertuigen in de brand vliegen bij aanrijding met vier vrachtwagens op Duitse A3

Drie gewonden nadat voertuigen in de brand vliegen bij aanrijding met vier vrachtwagens op Duitse A3  [+foto]
23-03-2023 12:44 | Ongevallen | auteur Redactie

HELMSTADT - Na een ongeval woensdagmiddag met in totaal vier vrachtwagens is de A3 bij Helmstadt urenlang afgesloten geweest.

Door nog onbekende oorzaak reed een 54-jarige vrachtwagenchauffeur met zijn trekker met oplegger op een bergingswagen die klaarstond om een ​​kapotte trekker met oplegger te bergen. Door de aanrijding brak er direct brand uit. De twee opleggers en de twee vrachtwagens van het sleepbedrijf brandden volledig uit.

23 ton plastic korrels in een van de vrachtwagencombinaties bemoeilijkten het bluswerk enorm en veroorzaakten een zwarte rookwolk die tot op een afstand van 15 kilometer te zien was.

Bij het ongeval raakte een medewerker van het bergingsbedrijf zwaargewond - hij zat op het moment van het ongeval tussen de twee voertuigen. Ook zijn collega en de veroorzaker van het ongeval moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

De snelweg was ongeveer drie uur in beide richtingen volledig afgesloten. Woensdagavond werd de rijrichting naar Frankfurt weer vrijgegeven.

De berging van de uitgebrande vrachtwagens werd in de loop van de nacht afgerond. De zwaar beschadigde rijbaan is inmiddels ook hersteld, zodat de snelweg donderdagochtend weer open kon.