Clicky


Slowaakse chauffeur mag van Duitse politie pas verder rijden na de nodige reparaties

Slowaakse chauffeur mag van Duitse politie pas verder rijden na de nodige reparaties [+foto]
23-03-2023 10:34 | Buitenland | auteur Redactie

SAARBRÜCKEN/REHLINGEN-SIERSSBURG - Gisteren, woensdag 22 maart, controleerden Duitse agenten een Slowaakse vrachtwagen die over de Duitse A8 reed vanuit Luxemburg richting Neunkirchen. De chauffeur van de vrachtwagen mocht pas verder rijden nadat de nodige reparatie- en onderhoudswerkzaamheden waren afgerond.

De vrachtwagen, die de agenten rond 09.40 uur opmerkten terwijl hij voorbijreed, viel op door duidelijk zichtbare technische mankementen en de algehele onverzorgde toestand waarin de vrachtwagen verkeerde. De vrachtwagen werd van de weg gehaald, gestopt en aan een inspectie onderworpen. Achter het stuur zat een 54-jarige man uit Slowakije.

Bij een nadere technische controle van de voertuigcombinatie constateerden de agenten meerdere gevaarlijke mankementen aan het voertuig. Naast de defecte verlichting, lekkende brandstof, schade aan de onderrijbeveiliging en versleten voorbanden waarbij het karkas al zichtbaar was, constateerde het speciaal opgeleide controlepersoneel ook mankementen aan het remsysteem en chassis.

Een intensieve inspectie van de vrachtwagen in een voertuigkeuringscentrum in Saarlouis bevestigde de reeds door de politie vastgestelde gebreken. De testingenieur ontdekte echter andere significante tekortkomingen. Volgens het testrapport waren er in totaal 22 klachten over de vrachtwagen, waaronder een storing in rijveiligheidssystemen.

Tegen de chauffeur en de eigenaar werden verschillende administratieve inbreukprocedures ingeleid en voor de verwachte boete werd een waarborgsom ingehouden.