Clicky


Duizenden havenarbeiders en chauffeurs door AIVD gescreend op drugscriminaliteit

Duizenden havenarbeiders en chauffeurs door AIVD gescreend op drugscriminaliteit
22-03-2023 16:54 | Haven Nieuws | auteur Redactie | MEDIAWATCH

ROTTERDAM - Rotterdamse havenbedrijven gaan duizenden medewerkers en chauffeurs specifiek laten screenen op strafbare feiten met betrekking tot drugscriminaliteit. Het gaat om een groep havenwerknemers in functies die interessant kunnen zijn voor drugssmokkelaars.

Voor werknemers op cruciale posten zoals planners bij terminals wordt overwogen om een nog zwaardere AIVD-screening in te zetten om corruptie tegen te gaan, meldt Trouw.

Medewerkers met strafbare drugsfeiten op hun naam krijgen geen toegangspas meer voor het haventerrein. De eerste groepen havenmedewerkers zijn in de loop van het jaar aan de beurt voor een screening op basis van de nieuwe haven-vog (verklaring omtrent het gedrag).

"De pilot is nu net gestart in Rotterdam en de verwachting is dat tienduizenden medewerkers hiervoor in aanmerking komen", zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Een deel van de havenbedrijven maakt al gebruik van een standaard-vog om medewerkers door te lichten. Nu gaat screeningsautoriteit Justis heel specifiek kijken naar zaken die relevant zijn voor drugs(smokkel). Het is de bedoeling dat medewerkers deze vog periodiek opnieuw moeten aanvragen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions