Clicky


Grote transportcontrole langs Duitse A20

Grote transportcontrole langs Duitse A20 [+foto]
22-03-2023 16:02 | Controles | auteur Redactie

BAD SEGBERG - De Duitse politie heeft woensdag een grote transportcontrole gehouden op parkeerplaats Kronberg langs de A20 in de richting van Lübeck. 

Tussen 9.00 uur en 13.00 uur controleerden de 21 agenten in totaal 79 vrachtwagens en kregen ze ondersteuning van een motorvoertuigexpert en twee medewerkers van de nationale arbeidsveiligheidsautoriteit en het Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit (BALM , voorheen BAG).

De agenten constateerden 21 overtredingen betreffende de rij- en rusttijden die niet werden nageleefd.

Bij het beoordelen van de digitale tachograaf troffen de agenten drie snelheidsovertredingen van de vorige dag aan in een vrachtwagen van 40 ton. De 45-jarige chauffeur riskeert een boete van 280 euro.

Daarnaast waren er zes fouten bij het zekeren van ladingen. De politie trof ook twee overbeladen vrachtwagens aan.

Een vrachtwagen met oplegger beladen met drie auto's bleek voor 20 procent overbeladen te zijn. In dit kader werd een administratieve inbreukprocedure opgestart. Bovendien mocht de chauffeur niet verder rijden.

Ook een vrachtwagen met supermarktproducten reed de controlepost binnen. Hier constateerden de hulpdiensten dat de vrachtwagen beladen was met stukgoed (goederen die gekoeld en diepgevroren moeten worden). Sommige van de diepvriesproducten waren "warm aanvoelend".

Als gevolg hiervan schakelden de ambtenaren een medewerker van de afdeling voedselinspectie van het district Segeberg in. Met behulp van een gekalibreerde thermometer stelde hij vast dat de goederen slechts een temperatuur van -6 tot -10 graden Celsius hadden, hoewel diepgevroren voedsel de hele tijd op -18 graden Celsius moet worden bewaard.

De chauffeur werd gevraagd de goederen terug te rijden naar de afzender. De goederen worden daar opnieuw gecontroleerd door de verantwoordelijke levensmiddelentoezichthouder. Vervolgens wordt beslist of de goederen vernietigd moeten worden.

De chauffeur wordt strafrechtelijk vervolgd voor het overtreden van de Warenwet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions