Clicky


Griekse treinen gaan weer rijden, drie weken na dodelijk ongeluk

Griekse treinen gaan weer rijden, drie weken na dodelijk ongeluk
22-03-2023 14:00 | Buitenland | auteur ANP/AFP

ATHENE - Drie weken na het grote treinongeluk dat 57 mensen het leven kostte rijden de eerste treinen weer in Griekenland. Op een paar lijnen in het zuiden van het land pakt het spoorpersoneel het werk weer op dat het had neergelegd uit woede over de slechte staat van het spoor.

Op 28 februari botste in de buurt van de stad Larissa een goederentrein frontaal op een passagierstrein. Er brak brand uit en vooral veel jonge studenten overleefden de ramp niet. De Griekse regering wees snel op een menselijke fout en de stationschef werd gearresteerd.

Maar het ongeluk heeft tot veel verontwaardiging geleid in het hele land. Demonstranten gingen de straat op eisten het vertrek van premier Kyriakos Mitsotakis. Ze vinden dat het spoor jarenlang verwaarloosd is en dat het daardoor een kwestie van tijd was tot een groot drama zou gebeuren.

De transportminister is daarom afgetreden. In sommige steden liepen de protesten uit op rellen en moest de politie ingrijpen.

Het traject waar het ongeluk plaatsvond, loopt tussen Athene en Thessaloniki en is het drukste van het land. Die lijn wordt pas 1 april weer in gebruik genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions