Clicky

 Betalingsplatform mag slagroomwebshop dumpen om verkoop lachgas

Betalingsplatform mag slagroomwebshop dumpen om verkoop lachgas
22-03-2023 11:54 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Betalingsdienst Buckaroo mag stoppen met het verwerken van betalingen voor een verkoper van slagroompatronen. In zulke patronen zit lachgas, dat sinds 1 januari verboden is. Daarbij is een uitzondering gemaakt voor de verkoop aan restaurants en thuiskoks, die handel blijft toegestaan. Maar volgens de rechtbank in Utrecht is het niet duidelijk of die uitzondering ook geldt voor de webshop slagroompatronen.nl. Daarom staat het Buckaroo vrij om de banden met de webshop te verbreken.

De zaak was aangespannen door NVIG Supplies uit het Twentse Borne, het bedrijf achter de slagroompatronenwebwinkel. Buckaroo zorgde ervoor dat kopers via de site konden betalen en dat het geld op de rekening van NVIG terechtkwam. Begin januari liet Buckaroo weten dat het dit vanaf 1 maart niet meer wil verzorgen voor slagroompatronen.nl. Later werd het einde uitgesteld tot de uitspraak in het kort geding, die woensdag is gedaan.

Lachgas wordt gebruikt om high te worden. Wie de stof regelmatig inneemt, kan schade oplopen aan de hersenen. Daarom besloot de overheid vorig jaar om lachgas te verbieden. Particulieren mogen nog maximaal één doos met tien ampullen per keer kopen, voor de horeca is de limiet vijf dozen met vijftig ampullen. De kleinst mogelijke bestelling bij slagroompatronen.nl ligt boven die limiet, dus de webshop verkoopt sowieso meer dan toegestaan, aldus de rechtbank. Bovendien heeft de webshop Google betaald om als eerste getoond te worden wanneer mensen zoeken op lachgas, terwijl reclame niet is toegestaan.

Doordat slagroompatronen.nl de richtlijnen overtreedt, handelt de webshop mogelijk strafbaar, oordeelt de rechter. Als Buckaroo de betalingen daarvoor verwerkt, loopt het bedrijf het risico dat De Nederlandsche Bank als toezichthouder "maatregelen jegens haar neemt".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats