Clicky


Meerdere zwaargewonden bij een reeks van ongevallen op Duitse A3

Meerdere zwaargewonden bij een reeks van ongevallen op Duitse A3 [+foto]
21-03-2023 17:37 | Ongevallen | auteur Redactie

BAD CAMBERG - Een reeks ongevallen op de A3 tussen Limburg en Bad Camberg heeft dinsdag geleid tot meerdere zwaargewonden en enorme verkeershinder.

Net na middernacht reed een 53-jarige vrachtwagenchauffeur tegen een wegafzetting die nachtelijke wegwerkzaamheden moest beveiligen net achter het tankstation van Bad Camberg in de richting van Frankfurt. De chauffeur raakte bij het ongeval zwaargewond.

Rond 05.20 uur vond kort voor de rustplaats Bad Camberg opnieuw een ernstige kop-staartaanrijding plaats. Daar had een 56-jarige een bestelbus op een vrachtwagen gereden die door het verkeer stilstond. De 54-jarige chauffeur had nog de alarmknipperlichten aangezet, maar toch vond de ernstige aanrijding plaats, waarbij de 56-jarige zwaargewond raakte en bekneld raakte in zijn voertuig.

Hij moest door de brandweer worden bevrijd en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. Er ontstond een materiële schade van ongeveer 25.000 euro. De rijbaan was gedeeltelijk afgesloten voor reddings- en bergingswerkzaamheden en er was sprake van aanzienlijke verkeershinder.

Aan het einde van deze file vond omstreeks 06.35 uur nog een ongeval met ernstige gevolgen plaats nabij de gemeente Brechen tussen Limburg en Bad Camberg.

Een 57-jarige chauffeur reed met zijn vrachtwagen ongeremd tegen een stilstaande vrachtwagen voor hem en kwam met ernstige verwondingen bekneld te zitten in zijn cabine. Bovendien raakten de voertuigen in elkaar geklemd. Een ambulance is met een reddingshelikopter naar de plaats van het ongeval gevlogen.

Nadat de gewonde chauffeur was gestabiliseerd in de vernielde cabine, begon de brandweer de man met zorgvuldig precisiewerk te bevrijden. Uiterste zorg moest worden betracht om de gewonde niet verder te verwonden.

Rond 09.00 uur werd de man eindelijk bevrijd en gered. Na medische zorg in de ambulance is de gewonde overgevlogen naar een ziekenhuis in Wiesbaden.

Voor de reddings- en bergingswerkzaamheden was de A3 richting Frankfurt volledig afgesloten. Na het schoonmaken van de linkerrijstrook werd deze rond 10.40 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Tot aan Nentershausen in Rijnland-Palts vormde zich een file van bijna 20 kilometer lang. De bergingswerkzaamheden duurden tot ongeveer 16.00 uur. De Duitse politie schat de materiële schade op minimaal 130.000 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats