Clicky


DSV schenkt haar klanten op 21 maart een fruitboom

DSV schenkt haar klanten op 21 maart een fruitboom
21-03-2023 16:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - Binnen alle geledingen van DSV Global Transport and Logistics groeit het besef van duurzaamheid en in het bijzonder onder nieuwe generatie medewerkers die gedreven worden door duurzame ambities. Zo ook, in de regio Zuidwest-Nederland binnen de divisie Solutions. Hier worden binnen het Sustainability Team initiatieven voorgesteld om stap voor stap te werken aan een betere wereld. Daarbij wordt gekeken naar huidige bedrijfsprocessen, die mogelijk op een duurzame manier hetzelfde of een beter resultaat kunnen bieden.

Een fruitboom als nieuwjaarsgeschenk

In de afgelopen jaren werden er jaarlijks tientallen nieuwjaarsgeschenken aan onze klanten in alle delen van de wereld verstuurd. Het Sustainability Team zag hier een kans om enerzijds het mogelijk weggooien van de nieuwjaarsgeschenken en anderzijds het hiervoor noodzakelijke vervuilende transport te beëindigen. Vanuit een gezamenlijke brainstorm is gekozen om op 21 maart, op de UN-dag van het bos, elke klant een fruitboom als duurzaam geschenk aan te bieden. Dit idee is voorgelegd aan het regionale Management Team, dat direct enthousiast was.

"Het planten van fruitbomen op initiatief van onze collega’s past perfect binnen onze duurzaamheidsdoelen en ze zijn tegelijkertijd een mooie uitvalsbasis voor onze bijenvolken hier in Tholen", aldus Bas Fraanje, Senior Director, DSV Solutions.

Na het interne akkoord is het idee met meerdere collega’s gedeeld waarbij er zeer relevante aanvullingen werden aangedragen. Dit heeft ertoe geleid dat er definitief voor fruitbomen gekozen is die ook een positieve bijdrage leveren aan de vegetatie van de bijenvolken die leven op het terrein van ons warehouse in Tholen. Door de fruitbomen op eigen terrein te plaatsen in de hiervoor aangelegde BREEAM-tuin, zal de fruitopbrengst geconsumeerd worden door onze collega’s die hier werkzaam zijn. Daarnaast biedt deze tuin meer dan voldoende ruimte om het initiatief ook in de komende jaren fruitbomen te blijven planten.

Alle klanten zijn inmiddels geïnformeerd in deze en ze reageerden unaniem enorm enthousiast. Hetzelfde enthousiasme deelden de hoveniers van WVS Groenvoorziening uit Roosendaal met DSV. De hoveniers hebben het voorbereidende werk afgerond en vandaag, op de UN-dag van het bos, hebben verschillende medewerkers van het warehouse in Tholen een zeer actieve bijdrage geleverd bij het aanplanten van de fruitbomen waarvan ze uiteindelijk zelf de vruchten gaan plukken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats