Clicky


Samskip gaat twee containerschepen op waterstof inzetten

Samskip gaat twee containerschepen op waterstof inzetten
21-03-2023 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Samskip, wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen met kantoren in 24 landen, waagt zich aan "zero carbon emission free shipping services" door twee schepen op waterstof te contracteren om haar West-Europese routes te bedienen door een scheepsbouwcontract te ondertekenen met de toonaangevende Indiase scheepswerf Cochin Shipyard Ltd.

Eenmaal in gebruikgenomen, zullen deze schepen tot de eerste zero-emission shortsea-containerschepen ter wereld behoren die groene waterstof als brandstof gebruiken. Dit is weer een van de ambitieuze projecten van Samskip, aangezien ze samenwerken met het groene financieringsprogramma van de Noorse regering dat gericht is op emissievrije transportoplossingen door gebruik te maken van duurzame, innovatieve toekomstige technologieën.

In de zero-emissiemodus zal elk schip naar verwachting ongeveer 25.000 ton CO2-reductie per jaar realiseren. Ze zullen ook in havens emissievrij opereren door gebruik te maken van groene walstroom in de aanloophaven.

CEO Samskip Group - Kari-Pekka Laaksonen: “Dit streven is weer een van de initiatieven van Samskip en is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen zoals beschreven in ons laatste duurzaamheidsrapport. We hebben continu in de praktijk gebracht wat we predikten omdat duurzaamheid in ons DNA zit en we geïnteresseerd zijn in de toekomst; de toekomst voor groene logistiek, onze planeet, onze economie en in de volgende generatie zeevarenden en we zijn er zeker van dat dit project een game changer zal zijn. Samskip is verheugd zo'n samenwerking te hebben gevonden in Cochin Shipyard, die dezelfde ambities deelt om milieuvriendelijk transport te bieden, en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

"Met deze samenwerking heeft CSL haar positie in de wereldwijde competitie van early movers in duurzame groene toekomsttechnologie verder versterkt, waardoor ze klaar is om aan de futuristische marktverwachtingen te voldoen", aldus de voorzitter van Cochin Shipyard, de heer Madhu Nair.

“Namens Naval Dynamics AS feliciteren we Samskip met de ondertekening van het contract voor hun SeaShuttle Container Feeder Vessel met Cochin Shipyard Limited (CSL). De bestelling van twee schepen is een mijlpaalproject voor alle betrokken partijen, aangezien dit een echt emissievrij schip met waterstofbrandstofcellen is.

Wij van Naval Dynamics AS en onze partners kijken ernaar uit om dit stapsgewijze veranderingsproject na jaren van ontwerp en engineering voort te zetten, en nu zal een echte multi-megawatt brandstofcelserie schepen duurzame en effectieve zeevrachtoperaties mogelijk maken. Een speciale dank aan ENOVA voor het mogelijk maken van dergelijke stapsgewijze veranderingen.”

Foto's

  • J.Roeland
    NOVA CURA
  • J.Roeland
    ALFA-NERO
  • J.Roeland
    ANCOLIA


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats