Volvo LZV voor Van Duijvenbode Transport

Volvo LZV voor Van Duijvenbode Transport
01-09-2009 14:06 | Volvo | auteur de redactie
Van Duijvenbode Transport uit Rijnsburg heeft onlangs een nieuwe 3-assige Volvo FH in gebruik genomen. Deze trekker wordt ingezet als LZV voor het vervoer van bloemen en plantenfust voor Flora Holland. De trekker beschikt over twee opleggers: de voorste trailer is voorzien van twee stuurassen en de achterste van één. De trailers bieden ruimte aan 35 veilingkarren, 69 CC-karren, 42 blokpallets en/of 53 europallets.

Cock van Duijvenbode, eigenaar van Van Duijvenbode Transport en chauffeur op de nieuwe truck, rijdt sinds 2006 lege fust en bloemenkarren voor Flora Holland. Daarnaast vervoert Van Duijvenbode geconditioneerde producten zoals groente en fruit door heel Nederland.

Flexibel door LZV
Om flexibel te kunnen zijn met de aangeboden hoeveelheid lading, koos Van Duijvenbode voor een LZV. Door de verschuifbare opbouw op de voorste trailer is de LZV uniek in zijn soort. Er kunnen in totaal drie aparte geconditioneerde laadcompartimenten worden gecreëerd.De eerste oplegger heeft een geïsoleerde laadbak van 8 meter met een koppelschotel aan de achterzijde voor de tweede oplegger. Deze tweede oplegger is een koeloplegger van 13,60 meter en biedt de mogelijkheid om via de voorzijde te kunnen doorladen naar de laadruimte van de eerste oplegger.

Keuze voor Volvo
De keuze voor Volvo is voornamelijk te danken aan de bijzonder lage schotelhoogte (1,06 meter) van de voorloopas trekker en de uitstekende lay-out van de brandstoftanks welke beide standaard affabriek werden geleverd. De truck is verder voorzien van een airbag in het stuurwiel.

"Veiligheid vind ik uitermate belangrijk en Volvo heeft een naam hoog te houden. Niet alleen dit en het uiterlijk van de truck spraken mij aan. Ook de locatie van Volvo Truck Center Rijnsburg is voor mij erg gunstig. En aangezien de service die ze mij bieden uitstekend is, was de keuze snel gemaakt", aldus Cock van Duijvenbode.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden