Clicky


 


Verdachte aangehouden in chantagezaak rondom André van Duin

Verdachte aangehouden in chantagezaak rondom André van Duin
21-03-2023 14:15 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft onlangs een verdachte aangehouden van afdreiging, een juridische term voor chantage, van André van Duin. Dat melden zijn advocaten, Geert-Jan en Carry Knoops, in een persbericht.

De verdachte is inmiddels ook verhoord en heeft spijt betuigd voor zijn handelen. "De heer Van Duin heeft de excuses van de verdachte aanvaard", aldus zijn advocaten.

Omdat de 76-jarige Van Duin de excuses van de verdachte heeft aanvaard, heeft het Openbaar Ministerie (OM) de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. In februari deed Van Duin aangifte van afdreiging. Aanleiding daarvoor was dat de komiek vals werd beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een groot geldbedrag.

Van Duin is "opgelucht" dat de zaak tot een einde is gekomen. "In deze tijd kan iedereen op sociale media van alles over iedereen roepen en beweren. Een valse beschuldiging of een verzinsel kan hierdoor in korte tijd veel aandacht krijgen", aldus de presentator. "Met het gevaar dat zo’n onwaarheid wordt overgenomen door juicekanalen of socialmediasites. De volgende stap is dan dat het verzinsel als een 'mogelijke waarheid' een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard. Dat maakt de wijze waarop het OM deze zaak heeft afgehandeld duidelijk. Daarvoor ben ik het OM zeer erkentelijk."

Verder wenst Van Duin niet op de zaak in te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats