Clicky


Maersk lanceert luchtvrachtservice Europa-China om de toeleveringsketens van klanten nog flexibeler te maken

Maersk lanceert luchtvrachtservice Europa-China om de toeleveringsketens van klanten nog flexibeler te maken
21-03-2023 12:35 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

KOPENHAGEN - AP Moller - Maersk (Maersk) kondigde gisteren, maandag 20 maart, de eerste vlucht aan van de nieuwe luchtvrachtdienst van het logistieke bedrijf met lijnvluchten tussen Billund, Denemarken (BLL) en Hangzhou, China (HGH). De nieuwe dienst speelt in op de toenemende vraag van klanten.

De geplande Eurasia-operatie begon gisterer, 20 maart, met drie wekelijkse vluchten waarbij de eerste van drie omgebouwde Boeing 767-300-vrachtvliegtuigen wordt geïntroduceerd die onlangs aan de vloot van Maersk Air Cargo zijn toegevoegd. Alle vluchten tussen Europa en China worden uitgevoerd door de interne vrachtluchtvaartmaatschappij van Maersk.

"Met de introductie van onze nieuwe service tussen Europa en China hebben we samen met onze klanten een nieuwe stap gezet in het bieden van echt geïntegreerde logistiek. We willen ervoor zorgen dat onze klanten de zichtbaarheid, betrouwbaarheid en veerkracht in hun toeleveringsketens hebben. Daarbij vertegenwoordigt luchtvracht met lijnvluchten en gecontroleerde capaciteit een cruciaal onderdeel van de end-to-end logistieke behoeften van onze klanten", zegt Michel Pozas Lucic, Global Head of Air in AP Moller – Maersk.

De eerste vlucht markeert ook de eerste geplande luchtvrachtoperatie tussen Denemarken en Azië. De corridor vanaf Billund Airport zal naar verwachting de toegang voor hoogwaardige en tijdgevoelige vracht tussen Scandinavië, Noord-Europa en de hele regio Azië-Pacific aanzienlijk vergroten.

Bovendien stelt Maersk's onlangs geopende luchtvrachthub op Billund Airport in Denemarken klanten in staat congestie en vertragingen te vermijden die gewoonlijk voorkomen op grotere luchthavens. Bovendien zorgt de nabijheid van het parkeerplatform voor vliegtuigen bij het magazijn van de luchthaven van Maersk voor een betere controle en een snellere inklaring van vracht.

De luchthavenfaciliteit in Billund herbergt een volledig uitgeruste importfaciliteit van 4000 m² en een exportfaciliteit van 13.000 m². Aparte ruimtes voor koude opslag, gevaarlijke goederen, scannen en ULD-afhandeling. De luchthaven van Billund krijgt een Maersk Air Cargo-team met piloten en vliegtuigonderhoudspersoneel, een Flight Operations-team en een expeditieteam, allemaal beschikbaar om de betrouwbaarheid voor Maersk-klanten te waarborgen.

Maersk lanceerde onlangs ook een nieuwe luchtvrachtdienst met lijnvluchten tussen Greenville-Spartanburg, South Carolina (GSP) en Incheon, Korea (ICN), uitgevoerd door de in Miami gevestigde vrachtluchtvaartmaatschappij Amerijet International.

Daarnaast opende Maersk een nieuwe luchtvrachtgatewayfaciliteit in Chicago om meer mogelijkheden voor supply chain-integratie toe te voegen voor klanten die gebruikmaken van Chicago O'Hare International en Rockford International.