Clicky


Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden

Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden
20-03-2023 19:34 | Binnenland | auteur ANP

PUTTEN - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De destijds 22-jarige vrouw vertrok op 6 augustus 1994 vanuit haar ouderlijk huis in Putten (Gelderland) op haar racefiets voor een fietstocht maar keerde nooit meer terug.

De avond van haar verdwijning startte de politie met een onderzoek. Er kwamen tips binnen, er werd met getuigen gesproken en er zijn mensen gehoord. Het onderzoek leidde niet tot de oplossing van de verdwijning van Maria, ook de spullen waarmee ze vertrok werden niet teruggevonden. Maria had een rugtas mee met haar portemonnee, brood en wat persoonlijke spulletjes. De politie lijkt het aannemelijk dat de jonge vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, meldt de Foundation.

"Wat kan er wel niet gebeurd zijn?", vroeg de vader van Maria, Ab van der Zanden, zich na al die jaren nog af in RTL Boulevard. "Dat laat je niet meer los."

Tanja Groen

Peter R. de Vries richtte de Stichting De Gouden Tip vlak voor zijn dood op om geld op te halen voor een beloning in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Hoewel meer dan een miljoen euro werd opgehaald, is deze zaak nog altijd niet opgelost. Na zijn dood werd de stichting omgedoopt tot de Peter R. de Vries Foundation.

Naast de beloning voor de gouden tip in de zaak Tanja Groen, werd ook een beloning uitgeloofd voor de vermissing van Germa van der Boom en voor de 7-jarige Jaïr Soares die in 1995 verdween op het strand in Monster (Zuid-Holland). In die zaak kwamen 150 tips binnen. Ook zijn geldbedragen uitgeloofd in de moordzaak van de 28-jarige Rosleny Magdalena, in 2016 in Amsterdam.

Foto's

  • Van de Brug
    Van de Brug


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions