Clicky


Nederland reserveert 10 miljoen euro voor wederopbouw Turkije

Nederland reserveert 10 miljoen euro voor wederopbouw Turkije
20-03-2023 12:24 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Het kabinet reserveert 10 miljoen euro voor wederopbouw in Turkije. Deze bijdrage is voor de Turkse regio’s die zijn getroffen door de aardbevingen en waar veel Syrische vluchtelingen worden opgevangen. Dit maakt Nederland vanmiddag bekend tijdens een donorconferentie voor Turkije en Syrië in Brussel.

Dit heeft minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Tijdens de donorconferentie zal de internationale gemeenschap steun toezeggen voor de mensen in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië.

Ook zullen de voorlopige uitkomsten van de zogenoemde needs assessments worden gepresenteerd, waarin staat waar de landen het meeste behoefte aan hebben. De conferentie staat onder leiding van de Europese Commissie en Zweden.

Nederland maakt vandaag ook het bedrag bekend dat in totaal beschikbaar is voor noodhulp aan Turkije en Syrië: 49,7 miljoen euro. Deze bijdrage omvat de extra steun voor beide landen die is toegezegd naar aanleiding van de aardbevingen en de reguliere noodhulpinzet in Syrië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats