Clicky


DAF gestolen van parkeerplaats langs Duitse B96, persoonlijke spullen en elektrische apparaten uit cabine gedumpt

DAF gestolen van parkeerplaats langs Duitse B96, persoonlijke spullen en elektrische apparaten uit cabine gedumpt [+foto]
20-03-2023 12:14 | Gestolen/Vermist | auteur Redactie

NEUSRELITZ - In de periode tussen zaterdag 18 maart 2023 18.00 uur en maandag 20 maart 2023 04.00 uur is een trekker van een oplegger gestolen langs de Duitse B96 in Neustrelitz. Op de avond van 18 maart 2023 stond de DAF-trekker met oplegger veilig geparkeerd op de Leea parkeerplaats, Am Kiefernwald, direct aan de B96.

Volgens de huidige kennis hebben de tot nu toe onbekende daders de trekker afgekoppeld en de afgekoppelde oplegger ter plaatse achtergelaten. Rond 04.00 uur vanmorgen wilde de chauffeur weer wegrijden en merkte dat de trekker weg was. Volgens de sporen ter plaatse - droge parkeerplaats - kan worden uitgegaan van een diefstalmoment in de nachtelijke uren van vandaag.

De gestolen trekker is donkerblauw met in rood het betrokken transportbedrijf "Schmidt & Hacker". Het voertuig is drie jaar oud en heeft een waarde van ongeveer 55.000 euro, meldt de Duitse politie.

Spullen gedumpt

Volgens de eerste onderzoeksrsultaten reden de daders over de B96 richting Neubrandenburg. Vanochtend zijn alle persoonlijke spullen en elektrische apparaten uit de bestuurderscabine van de gestolen trekker gevonden en veiliggesteld op het zanderige parkeerterrein bij knooppunt 17237 Blumenholz naar de B96.

Het onderzoek naar de diefstal werd opgepakt door de recherche van Neustrelitz. Getuigen die in de betreffende periode, en vooral de afgelopen nacht, opvallende bewegingen van mensen of voertuigen hebben opgemerkt of de gestolen trekker hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie in Neustrelitz op +49 (0)3981-258 224 of op internet op www.polizei.mvnet.de.

Foto's

  • N. van Leeuwen
  • WDS Transport
  • Cornelissen
    Cornelissen
  • WDS Transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions