Clicky

 
Transport Online - Media VS: Eenheid van MH17-ramp actief in oorlog Oekraïne

Media VS: Eenheid van MH17-ramp actief in oorlog Oekraïne

Media VS: Eenheid van MH17-ramp actief in oorlog Oekraïne
19-03-2023 15:12 | Buitenland | auteur ANP

KYIV - De luchtafweerbrigade die betrokken was bij de MH17-ramp in 2014, is ook in de oorlog in Oekraïne actief. De Amerikaanse publieke radiozender NPR zegt daarvoor bewijs te hebben gevonden.

NPR schrijft documenten te hebben ingezien waaruit duidelijk wordt dat de 53e luchtafweerbrigade vorig jaar actief is geweest in de stad Izjoem, in de regio Charkiv. De eenheid was daar in het grootste gedeelte van 2022 aanwezig volgens Oekraïense militaire inlichtingendiensten.

In september veroverde Oekraïne de regio terug op Rusland. Daarbij kregen de Oekraïense strijdkrachten documenten in handen waarin de militaire eenheden die meevochten rondom Izjoem werden genoemd, waaronder dus de 53e brigade. De openbaar aanklager van Charkiv bevestigde aan NPR dat de eenheid actief is geweest in het gebied.

De 53e luchtafweerbrigade leverde de Buk-raket waarmee het toestel van Malaysia Airlines in juli 2014 werd neergeschoten. Daarbij kwamen 298 mensen om, onder wie 196 Nederlanders. In februari kende de Russische president Poetin nog een eretitel toe aan de brigade.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions