Clicky


Dode en gewonden bij ongeluk in Antwerpen

Dode en gewonden bij ongeluk in Antwerpen
19-03-2023 10:34 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - [update 11:29 uur] Bij een ongeluk met een minibus in Antwerpen in de nacht van zaterdag op zondag is de bestuurder om het leven gekomen. De zestien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen verkeert volgens de Belgische politie in levensgevaar.

Eerder sprak de politie over negentien inzittenden, onder wie de chauffeur. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Afgezien van de zwaargewonde tiener, liepen zij allemaal lichte verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde rond 03.30 uur. De bus met een groep Britten aan boord reed in een bocht met hoge snelheid tegen een paal nadat de bestuurder in de bocht de controle over het stuur had verloren. Het voertuig belandde daarna op z'n kant.

Kort voor de crash had de minibus een lichte aanrijding met een auto. De bestuurder van die wagen verkeerde in shock volgens de politie.

Het is niet duidelijk waarom de minibus op zo'n hoge snelheid reed. Volgens Vlaamse media was de groep Britten op de terugweg naar Londen na een familiebezoek in Antwerpen.