Drie Volvo FH specialisten voor hijs- en transportspecialist Albert van de Scheur BV

Drie Volvo FH specialisten voor hijs- en transportspecialist Albert van de Scheur BV
14-07-2009 10:59 | Volvo | auteur de redactie
Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks uit Apeldoorn heeft onlangs drie Volvo FH’s afgeleverd aan Albert van de Scheur de hijs- en transportspecialist te Apeldoorn. De trucks worden ingezet voor verschillende specialistische hijswerkzaamheden in binnen- en buitenland. Een van de trucks, een Volvo FH13 8x2, is voorzien van een 80 ton/meter Hiab kraan. Een ander is uitgerust als megatrekker en daardoor breed inzetbaar.

Albert van de Scheur BV voert al vanaf 1934 verschillende transporttaken uit. In de jaren ’60 is het familiebedrijf zich gaan specialiseren in hijswerkzaamheden.

Milieuvriendelijk en veilig
De levering bestaat uit drie Volvo FH trucks met verschillende specialiteiten. De trucks voldoen aan de nieuwste milieueisen (Euro 5), zijn uitgerust met een Volvo-weegsysteem voor de achterassen en zijn allen voorzien van een camerasysteem voor de dode- en blinde hoek. Bovendien zijn ze geproduceerd in de eerste CO2 neutrale fabriek in Gent.

"Om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van onze opdrachtgevers en de huidige milieueisen, hebben we in 2008 besloten drie van onze trucks te vervangen. In samenwerking met meerdere leveranciers hebben wij drie nieuwe combinaties ontwikkeld welke inzetbaar zijn voor veel van onze transport- en hijswerkzaamheden", aldus Johan van de Scheur, directeur van Albert van de Scheur BV.Breed inzetbaar
De Volvo FH13 440 4x2 is uitgevoerd als megatrekker met een schotelhoogte van 98 cm. “In combinatie met twee nieuwe mega trailers, geleverd door Jonker Carrosserie Apeldoorn is dit voertuig breed inzetbaar. Om de truck flexibel te kunnen gebruiken, is de trekker uitgevoerd met een hefschotel, zo kan ook een schotelhoogte van 115 cm bereikt worden. Op deze manier kan er ook met standaard trailers gereden worden”, legt Van de Scheur uit.

Hij vervolgt: "Om bij zwaardere- en dieplader transporten de last per as niet te overschrijden hebben we ook een 3-assige trekker aangeschaft. Deze trekker is voorzien van een hefbare voorloopas. Doordat de truck hoofdzakelijk ingezet wordt voor internationale transporten is deze voorzien van een standairco die zorgt voor een aangenaam klimaat tijdens de rusturen."

De derde aanschaf van Albert van de Scheur BV, een 4-assige motorwagen, is voorzien van de nieuwste 80 ton/meter Hiab kraan waarmee de truck hijswerkzaamheden op locatie kan uitvoeren en zichzelf kan laden en lossen. De kraan en de laadbak zijn opgebouwd door Wille Carrosserie Barneveld. Bij deze motorwagen is een bijpassende aanhanger aangeschaft, welke geleverd is door Heering Apeldoorn. De truck is voorzien van een weegsysteem voor het complete chassis.

"Door gebruik te maken van twee afzetbakken is deze combinatie inzetbaar als open en gesloten combinatie. De afzetbakken zijn voorzien van schuifzeilen en een schuifdak, waarmee ze van alle kanten geladen en gelost kunnen worden. Ideaal voor onze tak van (tran)sport", besluit Van de Scheur enthousiast.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden