Clicky

 
Transport Online - Geld voor aanleg wegen gaat naar onderhoud door stikstofimpasse

Geld voor aanleg wegen gaat naar onderhoud door stikstofimpasse

Geld voor aanleg wegen gaat naar onderhoud door stikstofimpasse
17-03-2023 15:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet ziet zich door de stikstofcrisis genoodzaakt de aanleg van veel nieuwe wegen op de lange baan te schuiven. Het geld dat daarvoor beschikbaar is, wordt nu ingezet voor grootschalig onderhoud, meldt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

Door de stikstofimpasse worden nauwelijks nog vergunningen afgegeven voor de aanleg van nieuwe infrastructuur. Daardoor is het niet mogelijk op korte termijn nieuwe plannen uit te voeren. Ook een tekort aan personeel en stijgende prijzen van bouwmaterialen spelen daarbij een rol.

Het kabinet heeft vanuit het coalitieakkoord al extra middelen beschikbaar voor onderhoud, maar daar komt nu dus ook een deel van het geld bij dat bedoeld was voor nieuwe infrastructuur. Maar dan nog moeten keuzes worden gemaakt, zegt Harbers. Werkzaamheden die direct bijdragen aan veiligheid en bereikbaarheid gaan voor.

"Nederland moet overal goed bereikbaar zijn, van stad tot platteland", aldus Harbers. Maar hij stelt ook vast dat veroudering leidt tot meer storingen aan bijvoorbeeld bruggen en sluizen en dat het noodzakelijk is meer te investeren in kwaliteit en betrouwbaarheid. "Aan deze grote onderhoudsbeurt geven we elke euro uit die we hebben."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions