Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs beroofd door nepagenten in Noord-Brabant

Vrachtwagenchauffeurs beroofd door nepagenten in Noord-Brabant

Vrachtwagenchauffeurs beroofd door nepagenten in Noord-Brabant
17-03-2023 14:32 | Criminaliteit | auteur Redactie

VEGHEL/UDEN/SINT-HUBERT - De laatste tijd krijgt de politie meldingen van berovingen door nepagenten. Vrachtwagenchauffeurs van buitenlandse afkomst worden staande gehouden en onder dreiging wordt er geld buitgemaakt. De recherche doet onderzoek naar de zaken.

Beroving

Een buitenlandse chauffeur van een autotransporter is afgelopen woensdag rond 13.00 uur staande gehouden op de Hapseweg in Sint Hubert. Een lichtkleurige BMW kwam naast de chauffeur rijden en door nepagenten is een bord met ‘Stop Polizei’ getoond. De agenten droegen geen uniformen maar lieten in sommige gevallen een vermoedelijk nep politiepasje zien.

Nadat de chauffeur stopte vroeg de nepagent om drugs en geld. Het slachtoffer vertelde dat hij geen drugs had maar wel geld. De man wilde naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan om daar verder te praten, maar op dat moment trok de nepagent een wapen. Onder dreiging daarvan heeft het slachtoffer duizenden euro’s afgestaan.

De nepagenten zijn toen in onbekende richting vertrokken.

Woensdag 15 maart hebben wij in totaal nu vijf meldingen gekregen. In de regio Veghel/Uden waren dat er vier, waarbij autohandelaren door nepagenten staande zijn gehouden en waarbij geld is buitgemaakt. De politie vermoedt dat deze berovingen door dezelfde groepering is gedaan.

Het signalement van één van de nepagenten:

  • Stevig postuur;
  • Lichte haarkleur;
  • 170cm/ 175cm lang;
  • Blanke huidskleur;
  • Mondmasker (coronamasker) op;
  • Doorzichtige handschoenen (zoals verkrijgbaar bij tankstation);

De recherche wil dan ook iedereen waarschuwen die op pad gaat en staande gehouden wordt. Bij twijfel vraag altijd naar de identificatie van de politieagent en bel gelijk 112 als het niet klopt.

Getuigen

De politie is druk bezig met het onderzoek, maar alle hulp is zeer welkom. Heb je informatie of heb je iets verdachts gezien waarbij een chauffeur staande is gehouden? Of heb je misschien camerabeelden of dashcambeelden van een personenauto die verdacht achter een vrachtwagen of autotransporter rijdt? Laat het dan weten en neem contact met de politie op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions