Clicky

 
Transport Online - Vanaf maandag is het Julianakanaal weer open voor scheepvaart

Vanaf maandag is het Julianakanaal weer open voor scheepvaart

Vanaf maandag is het Julianakanaal weer open voor scheepvaart
17-03-2023 13:57 | Werkzaamheden | auteur ANP

OBBICHT - Vanaf maandag is het Julianakanaal weer open voor de scheepvaart. Het kanaal is sinds 23 februari afgesloten voor scheepvaartverkeer nadat tussen Obbicht en Berg een dam van een bouwkuip het had begeven. Maandag zijn de werkzaamheden voor het herstel van de dam en de bouwkuip afgerond, maakte Rijkswaterstaat vrijdag bekend.

Wel geldt voor het kanaal bij de damwand een snelheidsbeperking. Schepen mogen de damwand met maximaal 6 kilometer per uur passeren. "Vanuit veiligheidsoogpunt is het belangrijk dat de scheepvaart zich daaraan houdt", aldus Rijkswaterstaat. "Zoals voorafgaand aan de calamiteit zal er 24 uur per dag scheepvaartbegeleiding plaatsvinden."

Om te voorkomen dat de damwand weer bezwijkt bouwde de aannemer aan de binnenzijde van de bouwkuip een steunberm, die zorgt voor stabiliteit en bescherming van de damwand.

De bouwkuip wordt gebruikt voor het verbreden en verdiepen van het kanaal tussen Berg en Obbicht over een lengte van zo'n 3 kilometer. Op die manier wordt dit deel van de drukke Maasroute geschikt gemaakt voor tweebaksduwvaart. Deze schepen zijn 190 meter lang en bijna 11,5 meter breed bij een diepgang van 3,5 meter.

Door het instorten van een deel van de damwand die de bouwkuip en het kanaal van elkaar scheidt, liep drie weken geleden de bouwkuip vol. Er werd een omleidingsroute ingesteld via het Albertkanaal in België, in de buurt van Maastricht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions