Eerste Econic aardgastrekker voor Rotra Forwarding

Eerste Econic aardgastrekker voor Rotra Forwarding
07-07-2009 17:52 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Logistiek dienstverlener Rotra blijft met de ingebruikname van de eerste schone Econic NGT distributietruck met aardgasmotor van Mercedes-Benz haar voortrekkersrol in gebruik van alternatieve brandstoffen vervullen. De introductie van de Econic NGT (Natural Gas Tecnology) distributietruck is een volgende stap in de ontwikkeling van duurzame en ‘schone’ voertuigen.

De Econic is van het type 1828 LL en voorzien van een gesloten Junge laadbak van 7,5 meter en wordt aangedreven door een lean burn motor (279pk) met uiterst moderne verbrandingstechniek waarmee het zelfs de strengste emissienorm EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) onderschrijdt. Aardgas verbrandt nagenoeg roet- en fijnstofvrij en 20% minder CO2 dan een reguliere dieseltruck. De Econic is met een actieradius van ongeveer 700 km uitermate geschikt voor distributiewerk. Naast gecomprimeerd aardgas CNG (Compressed Natural Gas, 200 bar) kan alternatief ook op vloeibaar aardgas LNG (Liquefied Natural Gas) gereden worden.Daar blijft het echter niet bij. Met geluidsemissies, die tot 50% onder die van een ingekapselde diesel liggen, levert de Econic aardgastrekker ook een substantiële bijdrage aan het terugdringen van de geluidsoverlast in steden en andere verkeersintensieve bevolkingscentra.

Verder is de nieuwe Econic aardgastrekker niet alleen zuinig, milieuvriendelijk en schoon echter ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Met haar cabine voor stahoogte en voorzien van grote ruiten en pneumatisch glazen vouwdeur bijzonder prettig en veilig in gebruik voor de chauffeur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden